ZORG MASSAGES

Een zorgmassage is een zachte massage met een heilzame en ontspannende werking en ter ondersteuning.

De zorgmassage is speciaal voor ouderen, mensen met dementie, een chronische aandoening, ongeneeslijk ziek zijn, een geestelijke en/of lichamelijke beperking hebben. Ook wordt een zorgmassage als heel prettig ervaren gedurende de palliatieve fase.

Mensen met een zorgvraag worden voortdurend aangeraakt. Maar meestal is dit alleen functioneel. Naarmate de mensen ouder worden, de zorgvraag toeneemt en/of de gezondheid verslechtert, neemt de behoefte aan een warme liefdevolle aanraking toe.

Een liefdevolle massage kan dan een heerlijk ontspannen en heilzaam moment zijn. De massage geeft rust in zowel het lichaam als de geest. Daarnaast kan men een verminderde pijnbeleving ervaren, beter slapen, zich minder angstig of depressief voelen en weer in contact komen met hun lichaam.

Zorgmassage bij dementie/alzheimer:

Bij mensen met dementie/alzheimer wordt met name het cognitieve element aangetast. Maar het element, ‘het vermogen tot voelen en beleven’, blijft bij dementie wel intact. Daarom is het belangrijk om bij dementerenden een beroep te doen op dat voelende element. Een warme, respectvolle en liefdevolle aanraking bij mensen met dementie/alzheimer geeft innerlijke rust en troost waardoor er weer verbinding kan ontstaan met de ander, voelen en zien letterlijk dat er aandacht voor ze is, verdriet en sterke emoties als b.v. boosheid verzachten, doorgaans drukke mensen kunnen rustig worden, de gezichtsuitdrukking verzacht, door de innerlijke rust worden ongemakken draaglijker en ontstaat er een gevoel van tevredenheid.

Een zorgmassage wordt op maat gemaakt, zodat het tegemoet komt aan de wensen voordat moment. Een zorgmassage wordt altijd op locatie gegeven. Dit kan bij u thuis, in een verzorgings-/verpleeghuis, revalidatiecentra, ziekenhuis of hospice zijn.

Heeft u interesse in deze massage?

contactgegevens

  • Bezoekadres
    Schepenbank 5
    6343CV Klimmen
  • 0629363898
  • moniquemoll@live.nl

Prestatie codes

  • 24513 lichaamsgerichte psychotherapie
  • 24009 reflexzonetherapie
  • 24012 energetische therapie