Massage bij Kanker

Als iemand de diagnose kanker krijgt, dan staat zijn/haar wereld helemaal op zijn kop. Opeens ben je patiënt en je komt in een proces, dat zowel lichamelijk als geestelijk zeer ingrijpend kan zijn. Je komt terecht in de medische molen van onderzoeken, chemotherapie, bestralingen, allerlei onzekerheden, ziekenhuisopnames, met alle gevolgen van dien. Alle aandacht is gericht op je ziekte en niet meer zo zeer op jou als mens. U wordt gezien als patiënt en aanraking is vaak alleen nog om medische redenen.

Massage bij kanker kan je in dit hele proces ondersteuning geven, zodat je lichaam en geest weer in balans komen en je op deze manier weer in contact met en het vertrouwen in het lichaam kan herstellen. Waardoor je kunt ontspannen en even niet bezig hoeft te zijn met het “ziek” zijn. Massage bij kanker is een andere manier van aanraken van je lichaam en te ervaren dat je ook op een prettige manier aangeraakt kunt worden. Aangeraakt worden op een liefdevolle manier, even genieten, even een moment voor jezelf, even op een positieve manier je verbonden voelen met je lichaam. Het voelen van je eigen lichaam als mens.

Massage kan kanker niet genezen, maar het kan hele ziekteproces wel een stuk aangenamer maken en door de ontspanning van de massage kunnen klachten als pijn, vermoeidheid, misselijkheid, stress, slapeloosheid, angst en eenzaamheid verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak profijt hebben van massage. Het ontspant en ondersteunt het herstel en geest. Ook ziekenhuizen bieden steeds vaker massage als complementaire ondersteuning bij kanker aan.

In de opleiding heb ik kennis opgedaan over de ziekte kanker, de behandelingen en de mogelijke bijwerkingen. Ik weet welke massage, op een verantwoorde manier en binnen de grenzen van de conditie van de patiënt op dat moment, kan worden gegeven. De duur en druk van de massage word aangepast aan de medische en mentale conditie van het moment. Het is een massage op maat die afgestemd is op jouw wensen en mogelijkheden. Massage bij kanker kan zowel in de periode tijdens als na de behandeling plaatsvinden. Zelfs in de palliatieve fase is deze massage een waardevolle toevoeging.

De massage vindplaats in mijn praktijk, maar kunnen desgewenst ook bij u thuis. Daar ik de specialisatie training “massage bij kanker in het ziekenhuis” heb gedaan, kan ik ook massages geven in een ziekenhuis, verpleeghuis of hospice.

Ik heb een specialisatietraining “massage bij kanker in het ziekenhuis” gedaan.

Als massagetherapeut ben ik aangesloten bij het Kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker.

Tevens sta ik vermeld in de landelijke verwijsgids kanker en www.kanker.nl

Heeft u interesse in deze massage?

contactgegevens

  • Bezoekadres
    Schepenbank 5
    6343CV Klimmen
  • 0629363898
  • moniquemoll@live.nl

Prestatie codes

  • 24513 lichaamsgerichte psychotherapie
  • 24009 reflexzonetherapie
  • 24012 energetische therapie