Massage bij kanker - Website Monique Moll

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Massage bij kanker

Massage bij kanker

"Ontspant het lichaam, ondersteunt het herstel"

Ik ben al een aantal jaren als vrijwilliger nauw betrokken bij Alpe D’duzes. Elk jaar weer zie ik wat de ziekte kanker voor een impact heeft op de patiënt en hun dierbaren. Ik wordt hier elke keer weer enorm door geraakt. Mede hierom ben ik de opleiding Massage Bij Kanker (www.instituutmassagebijkanker.nl) gaan doen, en zo mogen ervaren welke waardevolle effecten een met aandacht gegeven massage kan hebben op kankerpatiënten.

Vanaf het moment dat de diagnose kanker is gesteld ben je opeens patiënt, en kom je in een achtbaan van medische behandelingen. Je komt in een proces, dat zowel lichamelijk als geestelijk zeer ingrijpend kan zijn. Gedurende het ziekteproces is de aanraking meestal medisch en gericht op de ziekte. Echt contact, een liefdevolle aanraking ontbreekt of is aanzienlijk afgenomen. Massage Bij Kanker is een andere manier van aanraken met het doel bewust te worden van je lichaam en te ervaren dat je ook op een prettige manier aangeraakt kunt worden. Aangeraakt worden op een liefdevolle manier, even genieten, even een moment voor jezelf, even op een positieve manier je verbonden voelen met je lichaam.

In de opleiding heb ik kennis opgedaan over de ziekte kanker, de behandelingen en de mogelijke bijwerkingen. Ik weet welke massage, op een verantwoorde manier en binnen de grenzen van de conditie van de patiënt op dat moment, kan worden gegeven. De massage ondersteunt het herstel en draagt bij aan ontspanning en kan daardoor klachten als pijn, vermoeidheid, misselijkheid, stress, slapeloosheid verminderen. De massages kunnen zelfs tijdens de chemokuren uitgevoerd worden en uiteraard ook in de periodes daartussen en juist ook daarna.

Ik ben aangesloten bij Kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker voor professionele massagetherapeuten.

Indien je niet in de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen, kan ik de massage bij je thuis verzorgen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu